БНТ със страшен гаф за папата

Телевизията излъчи резултатите от анкета на тема "Какво е вашето отношение към папа Франциск?"

У нас
21:19 - 05 Май 2019
3046
БНТ със страшен гаф за папата

БНТ стана за смях с голям гаф, който сътвори относно официалното посрещане на папа Франциск в София. Телевизията излъчи резултатите от анкета на тема "Какво е вашето отношение към папа Франциск?".

Вместо обаче диаграмата да покаже правилния резултат, в ефир излезе пълен хаос на вота. С най-голям процент се появи отговор "Отрицателно", който пък не се връзваше по никакъв начин с общата сметка на гласовете. 57% "Отрицателно", 57% "Положително", а 8% са отговорили "Не мога да преценя". Така излиза, че общият процент е 122, а не 100. Снимката цял ден обикаля социалните мрежи с иронични заглавия. 

"Истинската снимка е от страницата ни, а фалшивата, която даже уж е снимана от телевизор за по-голяма достоверност, се пуска тук. Естествено, всеки може да провери това, а пък и едва ли някой вярва, че толкова тъпо нещо е изобщо възможно. Обаче аз ще докладвам тези, които разпространяват измамата. Защото е клевета", заяви изпълнителният директор на БНТ, който твърди, че това е провокация, а снимката е манипулирана.