БНТ, стегнете се: Коментарът на боксовия мач Каменова - Ю Лин е позор!

Съдията бил дебел, нашата играела срещу "съперник с неопределен пол"

Париж 2024
20:32 - 04 Август 2024
8061
БНТ, стегнете се: Коментарът на боксовия мач Каменова - Ю Лин е позор!

Коментарът на четвъртфиналния мач по бокс при жените на олимпийските игри в неделя в Париж по БНТ 3 между българката Светлана Каменова и Лин Ю Тин (Китайско Тайпе) премина всички граници на това, което може да звучи в национален ефир. Той започна с анонс в централните обедни новини на БНТ 1, че Светлана Каменова "излиза срещу противник с неопределен пол".

"Скандално решение на съдиите около ринга, да не говорим как изглежда главният арбитър", каза коментаторът, след като излязоха съдийските оценки за първия рунд. Каква е връзката на оценките с външния вид на рефера не се разбра, а човекът едва ли е виновен, че е с наднормено тегло (на снимката вляво, фото - LAP.bg).

Коментаторът набра смелост с реплики като "Много по-тежки са ударите на Лин Ю Тин, отколкото на Светла, има си физиологично обяснение за това" и "Защо са освиркванията към Светлана Каменова при положение, че тази среща въобще не биваше да се състои".

В края на боксовия мач и чухме дебилни призиви като: "Ще ми се да го видя в същата тази категория до 57 кг. Лин Ю Тин как ще изглежда срещу Хавиер Ибаниес, защото там му е мястото".

Предната вечер натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес спечели първи медал за България от Париж 2024 в категория до 57 кг. при мъжете

"Колко неща ми се иска да кажа и колко малко от тях са подходящи за национален ефир", завърши коментаторът, за да постави поантата на това колко се е насрал.