БНТ заклейми Сидеров , отрязва ефира на "Атака"

"Докато съм генерален директор на телевизията, няма да търпя подобно поведение", заяви Емил Кошлуков

Новини
09:30 - 02 Октомври 2019
5222
БНТ заклейми Сидеров, отрязва ефира на "Атака"

"Това беше първото и последно участие на г-н Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ, няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира". Това заяви тази сутрин шефът на БНТ Емил Кошлуков след снощния чутовен скандал в "Референдум" Волен Сидеров, който провали предаването и бе изведен от студиото с жандармерия.

Генералният директор заяви, че този брой на предаването няма да бъде повторен и предаването ще бъде свалено от сайта на телевизията.

Ето и официалната декларация, с която БНТ заклеймява поведението на Сидеров в ефира:

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров.
Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.
Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.
Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти. Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.
Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.
Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.
Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров.