Боби Косатката на 50: От дете мечтая да съм рок музикант

Певецът става вокалист на "Тангра" по покана на Константин Марков

Култура
17:49 - 06 Август 2024
1632
Боби Косатката на 50: От дете мечтая да съм рок музикант

Вокалистът на групите "Тангра" и Der Hunds Борислав Мудолов, по-известен като Боби Косатката, празнува днес 50-я си юбилей. "Преследвам мечтата си от дете и мечтата ми се сбъдна – да съм рок музикант и да пея на големи сцени“, изповядва се певецът.

По образование той е машинен инженер, който обаче е воден от любовта към музиката. Първо учи радио и телевизия в техникума "А.С.Попов", а след това се дипломира като машинен инженер в Минно-геоложкия университет. Рокът обаче го влече повече от всичко друго. В началото на музикалната си кариера набира популярност с групата си Der Hunds, гост-певец е на суперформацията Intelligent Music Project, а през 2018 г. е поканен от покойния вече Константин Марков да пее за рок легендите "Тангра".

„Да си част от група, не се учи за ден или два, трябва да имаш сърце и опит. Рок музиката е тежка работа, не е за всеки. Имам много приятели, цялата ми среда е изградена от хора, които се занимават с музика, но не всички успяха да се задържат, предпочетоха по-сигурни или по-спокойни професии“, каза преди време в интервю за БНР Боби Косатката. Той признава, че винаги е правил това, което е обичал, затова е станал музикант, без да учи за такъв.

Идоли за музиканта са „Сигнал“, „Щурците“, „Тангра“, „Металика“. „Моята зряла за музика възраст бяха 90-те години, когато излезе Сиатълската вълна... Не спирам да слушам музика, но за това време съм слушал и Стинг, и Фил Колинс, и Джордж Майкъл. Музиката от 90-те години е много по-музикална, дори и поп музиката, отколкото днес“, сподели вокалистът.

Борислав Мудолов разсъждава, че рок музиката е музика на бунта и протеста и затова той се вдъхновява от нещата, които го заобикалят. "Имаме песни срещу насилието, тероризма, замърсяването на околната среда. Моят протест е и срещу чалгаризацията на нацията“, казва Боби Косатката.

„В новите парчета на „Тангра“ се опитвам да вкарам моя дух, моето виждане. Борбата е да направим нова „Тангра“, която да звучи достатъчно адекватно за времето си“, откровен е вокалистът на групата.