Боби М. се слага на Данубио, честити юбилея на уругвайския клуб, създаден от българи

Топ
20:52 - 25 Февруари 2022
2048
Боби М. се слага на Данубио, честити юбилея на уругвайския клуб, създаден от българи

Президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати поздравителен адрес и специално изработена фланелка на националния отбор на България до президента на уругвайския футболен клуб Данубио – Хорхе Лоренсо.

Както е известно, един от най-успешните клубове в южноамериканската страна е създаден от български емигранти на 1 март 1932 г., като и до днес Данубио подчертава и се гордее с българските си корени.

Клубното име е вдъхновено от река Дунав, а стадионът на отбора носи името на майката на основателите – Мария Минчева Лазарова, а се очертава скоро тимът да гостува е нас, както единствено Lupa.bg съобщи, за годишнината на Пирин Благоевград.

„От името на Българския футболен съюз, на цялото българско футболно семейство и лично от мое име използвам възможността да ви честитя 90-годишния юбилей.

На 1 март 1932 г. стартира една от най-романтичните истории в световния футбол, а в нейния зародиш са двама българи – Михаил и Иван Лазарови, превърнали се в кръстници на клуб, който впоследствие става същинска футболна институция в Южна Америка и в света.

Клуб, който продължава да държи на корените си и да подчертава кармичната си връзка с България. Всички ние сме изключително трогнати и горди от факта, че българският футбол има свой исторически отпечатък в една от най-успешните футболни държави на планетата. Благодарим за уважението, което демонстрирате“, се казва в официалния адрес на президента на БФС.