Боби Ваклинов проговори за „Маскираният певец“

Нещо за четене
12:49 - 20 Септември 2021
1417
Боби Ваклинов проговори за „Маскираният певец“

Боби Ваклинов стана първият участник, напуснал трети сезон на „Маскираният певец“. Той се изправи в ожесточен вокален и актьорски дуел срещу Самураят, успявайки умело да прикрие от детективския панел и от зрителите истинската си самоличност до последния момент. 

„Беше страхотно преживяване. Не е проблем, че си тръгвам първи, като имаме предвид, че в „Маскираният певец“ миналата година отпадна певец от калибъра на Поли Генова. Не е голяма драма, че един журналист, който в свободното си време прави хип-хоп парчета, отпада. Макар че участвах само два пъти съм истински щастлив. Не искам да звуча като участник в конкурса „Мис Плеймейт“, но наистина е огромно предизвикателство. Развих плексит на раменна става от тежестта. Реално костюмът се състои от две части. Трудно се виждаше през него, но като се завърти кончето на въртележката, виждах през секунди. Голямо приключение си беше“, споделя първият напуснал шоуто.

„Едва накрая ме разпознаха. В началото смятаха, че съм Драго Драганов, Спенс, Енчо Кирязов или Жоро Игнатов. Хареса ми това, че ме сравниха със Спенс. Имам афинитет към хип-хопа и този музикален жанр ми е хоби. В свободното си време правя хип-хоп песни и съм се влияел от Спенс и Ицо Хазарта. Затова сравнението с рапъра бе комплимент за мен. В колата обикновено слушам такава музика. Най-любимият ми изпълнител е Еминем, но ако си го бях избрал, най-близкото ми обкръжение със сигурност щеше да ме демаскира. Голямо предизвикателство бе да скрия от близките си. Ние отиваме на репетиция в събота от 13 ч. и стоим до 23 ч. Каква правдоподобна версия да измисля за жена ми, че ме няма всяка събота по 10 часа? Това си е условие от договора. Първият път казах, че съм на езиково обучение на суахили и иврит, паралелно. Вторият път тъй като имам траен интерес към аквакултурата, казах, че съм станал дресьор на аншоа в езерото в Дружба. Ако бях останал повече в шоуто, щях да бъда със сигурност обвинен, че прекрачвам седмата божа заповед, тоест, че прелюбодействам. Задължително трябваше да пазя тайна и от най-близките. В моят случай никой не знаеше, че участвам. Нито един от участниците не знае кои са останалите“, разкрива през какви перипетии е преминал Боби Ваклинов, за да се превъплъти в маската на Циркът.

„Каква е организацията. Взима те шофьор в събота. В колата ти слагат специална маска пелерина, ала Батман. Колата спира точно пред гримьорната. Ако искаш да отидеш до тоалетна, пишеш табелки и показваш с ръкавица. Новината е, че Бюрото за защита на свидетелите не се е завърнало в Министерството на правосъдието, а отиде в „Маскираният певец“, за да пази участниците. Вървят паралелно репетиции, но всички са с пелерини. Искам да кажа една похвала към екипа на шоуто - България е една от малкото страни, в което шоуто се излъчва на живо“, допълва журналистът.

„В моят случай, може би ми беше по-лесно, че нямам известен глас и не беше нужно да си прикривам гласа. Костюмът трябва да се обиграе и да се напълни с живот, и ако бях продължил нататък сигурно щяха да ме разпознаят по фигурата и движенията. Това е до някаква степен актьорска работа. Дадох максимумът от себе си и след лайф имах тежка мускулна треска, защото самата конструкция тежи много“, разказва в студиото Боби.