Боби Вълчев пали 17 000 свещи в Античния театър

Джазменът ще излезе на сцената на 9 август в компанията на Биг бенд Пловдив

Любопитно
11:11 - 06 Юни 2024
2289
Боби Вълчев пали 17 000 свещи в Античния театър

Джаз музикантът Боби Вълчев ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив на 9 август. На сцената ще бъдат запалени 17 000 свещи, което е с хиляда повече от настоящия световен рекорд, съобщават от екипа на изпълнителя. Той ще бъде в компанията на Биг бенд Пловдив.

Боби Вълчев е певец, пианист, тромпетист и композитор. Твори и преподава джаз музика в Дубай. Наскоро получи от правителството на Обединените арабски емирства „златна виза” заради приноса му към местната култура и образование. Свирил е пред кралските семейства на емирствата, а на една сцена е излизал с Лайнъл Ричи, Стинг, Крис Боти, Earth, Wind & Fire. 


Боби Вълчев е музикантът, който разчупва стереотипите, за да изненада почитателите си с още една незабравима вечер на открито, споделят организаторите по повод концерта на джазмена в Античния театър в Пловдив. "Със смайваща джаз музика и светлината на повече от 17 000 свещи, които ще бъдат запалени на сцената, което е нов световен рекорд. Събитие, каквото не е правено досега в България, а и на планетата. Досегашният световен рекорд е за 16 000 запалени свещи, но сега Боби Вълчев и неговият екип ще имат възможността да го подобрят", добавят от екипа на музиканта.

Боби Вълчев е роден в София. Започва да свири на пиано от ранна детска възраст. Завършва софийското музикално училище „Любомир Пипков" - специалност тромпет, а след това и НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности. Асистент-професор е в Майсторския клас на Милчо Левиев. Учи в Guild school of music в Лондон, където твори с Маркъс Милър, Джордж Бенсън, Клод Джей Уудс от Earth, Wind & Fire. От 2011 г. живее в Дубай, където работи като музикант и преподава пиано и пеене. През 2021 г. участва в „България търси талант.“