Бобоков изплиска тотално: Бойко има 4 млрд. евро

Подсъдимият бизнесмен иска разформироването на спецпрокуратурата

Общество
16:11 - 01 Юни 2021
4137
Бобоков изплиска тотално: Бойко има 4 млрд. евро

"Носят се слухове за едни състояния на Борисов от порядъка на 3.5-4 милиарда евро. Аз съм човек, който работи с огромни цифри и не мога да си представя нещо такова, но е много реално. Ако отрежете един определен процент от всички търгове и поръчки… това са огромни милиарди. Стигнах просто до тази сума - хващате бюджета за пътища и ВиК проекти, допълнително някои големи и печеливши бизнеси и ще се види страшната статистика." Това заяви пред журналиста Веселин Дремджиев подсъдимият бизнесмен Пламен Бобоков.

Сагата "БоклукГейт" въвлече двамата братя Бобокови в схема незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни дружества, които са имали отношения с дъщерната фирма на компанията им „Монбат“ – "Монбат Рисайклинг".

Бобоков и президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов попаднаха и в епицентъра на един друг скандал - този с търговията на влияние. Специализираната прокуратура твърди, че двамата са участвали в престъпен сговор, чрез който Узунов предавал информация на Бобоков за политическата ситуация в Либия и Украйна, с която бизнесменът не можел да се сдобие правоморено. По този повод последва и рейдът на държавното обвинение на "Дондуков 2", което предизвика протестите през изминалото лято.

"Борисов и кликата около него са като едно заразно зло. Гледаш нормални хора, които допреди това са били противници или са критикували, и изведнъж стават ревностни почитатели. Става дума за покупка. Герберски еничари, зомбита, които приличат на Борисов. Те не само пресъздават образа на своя Вожд, но отиват и в други крайности", посочи Бобоков.

Според него в Министерството на енергетиката се краде около милиард на година.

"Със следващите избори се гарантира края на Гешев, края на спецсъд, спецпрокуратура, всички ония, които с френетични крясъци обясняват колко лошо било да се закрият. Извънредното правосъдие е забранено и в нашата Конституция. Кой им дава право да си мислят, че са толкова специални? Какво специално са направили? Нищо. Какво направиха за нас една година по-късно? Нищо. Нямат нито едно доказателство, че сме правили незаконен внос на отпадъци, че сме правили незаконно депониране. Обвинението срещу мен е, че съм давал съвети на брат ми и той ме бил слушал. Това е обвинението ми", коментира още Бобоков.