Боцнаха над 19% от пълнолетното население на Великобритания

Новини
21:54 - 19 Април 2021
1901
Боцнаха над 19% от пълнолетното население на Великобритания

Повече от 10 милиона британци вече са получили втора доза ваксина, показват последните данни на националната статистика на Острова. Това означава, че повече от 19% от пълнолетното население на Великобритания е напълно ваксинирано. 33 милиона са с първа доза.

Премиерът Борис Джонсън нарече новината „забележително постижение“, а министърът на здравеопазването Мат Ханкок отново призова хората да се ваксинират възможно най-скоро.

Всичко това става на фона на много обещава статистика за жертвите и заразяванията. За последното денонощие има само 4 смъртни случая, което е най-ниската бройка от 7 септември насам.

Ханкок заяви днес в парламента, че масовото ваксиниране върви по план и до края на юли всички пълнолетни ще са получили първа доза.

Някои медици изразяват притеснения, че се е забавило инжектирането с първа за сметка на втора доза.

В момента средно около 100 000 получават дневно първа доза за разлика от миналия месец, когато бройката често надминаваше 500 000 дневно.

Междувременно премиерът Борис Джонсън в крайна сметка се отказа от посещението си в Индия на 26 април, заради тревожната обстановка в страната с коронавируса.

Индия дори от петък ще бъде поставена в „червения списък“ на държави, от които е забранено пътуването към Обединеното кралство.