Бодигардът на Меси прибира по $3.5 млн. годишно! (ВИДЕО)

Ясин Чеуко е неотлъчно до звездата и се грижи за неговата сигурност

Спорт
16:21 - 19 Септември 2023
3351
Бодигардът на Меси прибира по $3.5 млн. годишно! (ВИДЕО)

В живота на новата звезда на американския Интер Маями - Лионел Меси, неизменно присъства едно ново лице. Той е бивш морски тюлен (член на елитна специализирана част на Военноморските сили на САЩ, подготвена за специални операции, диверсионна дейност и други). Бодигардът на Меси е експерт в ММА, бокс и таекуондо, като се стреми да не допуска в близост до аржентинеца почти никого.

Дали подобна показност, включително на страничната линия на игралното поле по време на мачове, е по вкуса на повечето футболни привърженици, е отделен въпрос...

Слуховете гласят, че заплатата на здравеняка Ясин е от порядъка на 3.5 млн. долара годишно, т.е. цяло състояние за обикновения човек.

От няколко седмици Лионел Меси е в центъра на вниманието заради бодигарда, който ходи навсякъде с него. След като аржентинецът пристигна в САЩ хората започнаха да забелязват мъж, който никога преди не е бил до него. Господинът с бръсната глава и дълга черна брада се е превърнал в сянка на Лео Меси и го следва почти на всяка крачка – грижи се за него, когато наоколо има фенове на неговия или противниковия отбор, и се твърди, че е с аржентинеца, дори когато Меси не е близо до футболни стадиони.

Кой е бодигардът? Бивш ММА боец, който изостави кариерата си, за да се посвети на нова работа - бодигард на Лионел Меси. Ясин Чеуко тренира цял живот и изваяното му тяло е доказателство за това, а един от активите, които го привлякоха да изостави кариерата си в бойните изкуства в полза на безопасността на аржентинеца, е заплатата му – той получава 230 000 евро на месец.

Според информация, идваща от САЩ, сумата не се плаща от най-добрия футболист за всички времена, а от Дейвид Бекъм. Легендарният английски футболист е съсобственик на Интер Маями, като този сезон харчи част от парите за Ясин, който се грижи за безопасността на първата звезда на отбора.

Като част от договора, който продължава докато Меси е в Маями, Ясин няма право да показва снимки с най-добрия играч за всички времена в социалните мрежи (има над 210 000 последователи), който той изключително уважава.

Подобно на Дейвид Бекъм, най-важното нещо за Ясин е Лионел Меси да е в безопасност. Това се отразява в движенията му, когато Меси е в светлината на прожекторите – той винаги е неговата "сянка", човекът, който се грижи да не се случи нищо неочаквано.

Мнозина са го забелязали и по време на мачове от МЛС, когато върви по терена като лъв в клетка, готов да изтича на терена при най-малкия признак на неудобство и да защити легендарния аржентинец.