БОЕЦ вече обяви искания от партиите следизборно

Военна помощ за Украйна, съдебна реформа и старт на процедура за импийчмънт на Радев са трите задължителни условия

Политика
18:53 - 02 Април 2023
1988
БОЕЦ вече обяви искания от партиите следизборно

Гражданското сдружение БОЕЦ на Георги Георгиев вече обяви исканията си от партиите какво според  хората на Георгиев имат да свършат след днешния предсрочен парламентарен вот. 

И в позиция заяви, че единственият възможен ход е силите от Продължаваме промяната и Демократична България да предложат правителство на малцинството без участието на ГЕРБ или ДПС в него. Преди представянето на правителството трябва да се тества парламента дали има мнозинство, което да споделя важните цели и да се гласуват предварително три решения.

А именно:

"Решение за военна помощ за Украйна, което никой национален предател да не може да саботира и пренебрегва без значение дали има парламент, или не.

Съдебна реформа с конкретни текстове водещи до отстраняване на Гешев и реален контрол върху главният прокурор.

Решение за старт на процедура по Импийчмънт на Радев.

И ако тези решения се гласуват тогава да внесат за гласуване и правителство на малцинството на ПП-ДБ. Ако тези решения не се гласуват, то значи и този Парламент е негоден да свърши нещо добро за държавата и обществото. Приемливият ход за нас е ПП-ДБ да предстаят формално кабинет и да върнат мандата, като след това останат твърда опозиция без влизане в коалиция с някой от следващите мандати, уточняват от БОЕЦ. 

И добавят: 

"Ако Коалицията на Измамата - ГЕРБ, ДПС , Радев успеят да фалшифицират и подменят вота и ГЕРБ са окажат първи и получат мандат за правителство. ПП-ДБ не трябва по никакъв начин да влизат в колаборация с ГЕРБ и не трябва да подкрепят такова правителство без значение дали е на малцинството, дали е "експертно" или ГЕРБ ще включат и други партии. ПП-ДБ трябва да останат твърда опозиция. Нека водят разговори и тн. но не трябва да влизат в коалиция и да подкрепят.

Ако ГЕРБ направят правителство , то ПП-ДБ остават в опозиция. Ако ГЕРБ не успеят и вторият мандат се връчи на ПП-ДБ то да действат по начина описан в първа точка.

И последно, ако след първите два мандата не се състави правителство, то ПП-ДБ не бива да влизат в колаборация с мафията с третия мандата в "името на спасение на страната", или "техническо правителство", или някакво друго извращение, а да си останат твърда опозиция, за да се запазят.

Този план изцяло следва досегашни позиции на БОЕЦ, отговаря на нашите принципи и съдържа в предложените действия важно качество - последователност и яснота защитени с аргументи - защо не трябва да се прави коалиция с мафията и защо са нужни трите решения на парламента, с които да се тества мнозинството.

Всичко друго извън тези рамки ще е предателство спрямо гражданите и унищожително за ПП-ДБ.
Още в началото на дейността на 49-ят Парламент БОЕЦ ще внесем подписката за Импийчмънт на Радев с над 7000 подписа и ще представим на ПП-ДБ нашата позиция и аргументи.

Ако ПП-ДБ не успеят да реализират свое правителство на малцинството, то единствената алтернатива е нови избори! Битката продължава!"