Богат фен на Челси иска да купи клуба

Спорт
14:28 - 11 Март 2022
1769
Богат фен на Челси иска да купи клуба

Британският милиардер Ник Кенди потвърди, че продължава да проявява сериозен интерес към закупуването на Челси и дори готви оферта. Той очаква обявените вчера санкции към Роман Абрамович да ускорят процеса по продажбата на клуба и дори да намалят цената. 49-годишният строител е известен фен на “сините” от дете и планира да присъства на неделния мач на “Стамфорд Бридж” срещу Нюкасъл.

“Проучваме детайлите около ситуацията и продължаваме да сме заинтересовани това да отправим оферта. Ясно е, че сега е време на голяма несигурност за всички фенове на Челси”, заяви говорител на Кенди. Самият милиардер е обещал, че евентуален негов проект свързан с клуба ще псотави феновете в центъра на развитие на лондончани.

Кенди вече води преговори с няколко потенциални инвеститора, с които евентуалено съвместно да отправят оферта за клуба. В началото на седмицата пресата на Острова информира, че Абрамович е отхвърлил оферта на стойност около 2 милиарда паунда от американска група инвеститори.

Вчера правителството замрази всички активи на руския олигарх на Острова, включително Челси, което за момента стопира продажбата на клуба. От там обаче направиха уточнение, че сделка евентуално може да бъде постигната, но за това ще бъде нужен допълнителен лиценз. Руският олигарх е поставен пред възможността да се съгласи на бърза продажба, парите от която да бъдат замразени. Другата възможност е да откаже, което ще усложни изключително много ситуацията в клуба, особено след края на сезона, когато ще изтече временния лиценз.