Богдан Богданович: Съдиите помогнаха на САЩ, нямаше нужда

Спорт
12:21 - 09 Август 2024
1491
Богдан Богданович: Съдиите помогнаха на САЩ, нямаше нужда

Капитанът на Сърбия Богдан Богданович не остана доволен от съдиите при поражението от САЩ с 91:95 на полуфиналите на баскетболния турнир на Олимпийските игри в Париж.

Според него реферите са помогнали на Щатите да сътворят обрат от 17-точков пасив, като стрелецът на Атланта Хоукс очаква нещо подобно да се случи и в двубоя за бронзовия медал срещу Германия.

“Благодаря на всички. Загубата е трудна за приемане и аз съм горд от начина, по който се борихме. В нито един момент не се предадохме. Опитахме се да комуникираме със съдиите, но те не пожелаха да си говорят с нас. Всичко е наред.

Все пак не мисля, че Щатите се нуждаеха от помощта на съдиите срещу нас. На нас не ни се оказа подобна помощ, когато ни хващаха с две ръце през телата. Играхме по възможно най-добрия начин. Можехме да вкараме още няколко стрелби и да се справим по-добре в защита в края, но такъв е баскетболът.

Не съм човек, който обича да говори за реферите. Аз исках да спечеля и срещу тях, за да ни уважават. През целия мач нямахме нито една гневна реакция срещу тях. Сега имаме два дни да се възстановим и да се борим за бронза.

Същите съдии обаче ще бъдат там, така че не искам да се чувствам като загубил още отсега. Трябва да се възстановим и да изиграем мача по най-добрия възможен начин”, сподели Богданович.

Мачът за бронзовите медали между Сърбия и Германия ще се проведе утре от 12:00 часа българско време в “Аккор Арена” в Париж.