Богдана Карадочева и Стефан Димитров събраха естрадния елит (СНИМКИ)

Култура
12:21 - 24 Септември 2021
10782
Богдана Карадочева и Стефан Димитров събраха естрадния елит (СНИМКИ)

Певицата Богдана Карадочева и композиторът Стефан Димитров представиха съвместната си книга „Безнадежден случай“ в Sofia Live Club, като премиерата бе уважена от десетки представители на родната естрада.

Богдана Карадочева и Стефан Димитров са доказателство, че във всяка добра история пръст има Съдбата. Той е създал едни от най-хубавите български песни, а тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание. Личната им история, описана в книгата, редактирана от Георги Тошев, сякаш се случва по сценарий на Миряна Башева и нейното вечно стихотворение „Безнадежден случай“.

Стефан Димитров, Богдан Томов, Здравко Желязков и Катя Михайлова


Книгата, издадена от „Книгомания”, включва близо 200 снимки и е с дизайна на Тодор Манолов. Автор на снимката от корицата и новата фотосесия на двамата изпълнители е Костадин Кръстев-Коко.

Богдана Карадочева, Аня Пенчева и Ивайло Караньотов

„Безнадежден случай“ носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематична песен от репертоара на Богдана Карадочева. Книгата обаче се състои от две части: първата е биографичният разказ на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.

Кристина Димитрова и Васил Найденов

В страниците на „Безнадежден случай“ ни очакват още незабравими срещи и спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, художничката Милена Йоич, Таня Рапо, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още много други. Макар Париж да й оставя спомени от срещи с Франсоаз Саган, Жан Пол Белмондо, Висоцки, Борис Бергман и много други.

Богдана Карадочева раздава автографи


Премиерата на книгата на Богдана Карадочева и Стефан Димитров в София бе уважена от техните добри приятели и колеги - Васил Найденов, Катя и Здравко от "Ритон", Кристина Димитрова, агент Иван Тенев. Двамата творци бяха уважени и от съпругата на президента Петър Стоянов - Антонина Стоянова, от Аня Пенчева и съпруга й Ивайло Караньотов, Богдан Томов, Мария Грубешлиева-Муки, кмета на София Йорданка Фандъкова, Деси Тенекеджиева.

Йорданка Фандъкова и Стефан Димитров

 


Дует "Ритон" - Катя Михайлова и Здравко Желязков

Агент Иван Тенев и Кристина Димитрова

Антонина Стоянова и Васил Найденов

Певицата дава автограф на дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки

Богдана Карадочева дава автограф на Деси Тенекеджиева

Снимки: Булфото