Богомил Грозев напусна Нова тв

Култура
10:05 - 17 Февруари 2020
20612
Богомил Грозев напусна Нова тв

Богомил Грозев напуска Нова тв и става директор на Общински институт "Старинен Пловдив". Ето какво призна в ефира на телевизията вече бившият журналист:

"Ще управлявам Общински институт "Старинен Пловдив". В Стария град има общинска, държавна и частна собственост. Почти 20 години съм в журналистиката, като започнах в "Дарик" малко след завършването на университета.

Това е една доста дълго мислена и обсъждана промяна. Да се разделиш с "Нова" не е лесно. Трудно и тежко решение бе. Собствениците подкрепиха това мое решение. Човек прави по-резки промени понякога, но за добро, надявам се.

Старият Пловдив е най-голямата културно-историческа перла в България, най-старият жив град в Европа, където се случват адски много неща. В Стария град има близо 300 000 движими културни ценности. Голямата базилика например е нещо уникално за целия свят.

Имам подкрепата на кмета Здравко Димитров. В Пловдив навсякъде е пълно с чужденци. Това е едно огромно предизвикателство, опитът ще ми бъде полезен да направя нещо смислено".