Богородица заплака в Италия

Кървави следи се стичат по статуя на Девата

Мистика
11:28 - 12 Август 2020
4469
Богородица заплака в Италия

В малкото италианско градче Кармиано, провинция Лече, статуята на Богоридица заплака. От очите на скулптурата на местния площад Паолино Арнесано се стича червена течност. Явлението е добре познато сред вярващите.

Смята се за предвестник на тежки събития, като неприятната изненада за Кармиано и цяла Италия се усилва от факта, че Божията Майка „пролива сълзи” в навечерието на най-големия й празник – Успение Богородично на 15 август.

Южното италианско градче Кармиано се отличава с това, че животът в него се върти около християнската комуна. Веднага след новината за червената течност, изтичаща от очите на статуята на Девата, на площада се събира почти целият град, който е с малък брой жители – около 12 хиляди.

Свещеникът на местната църква Рикардо Калабрезе коментира събитието доста сдържано, признавайки, че това може да е нечия шега и че инцидентът изисква църковно разследване. Независимо от това, италиански медии обвиняват служителите на църквата в още една фалшификация с цел „засилване на църковния бизнес” и начин за укрепване вярата в католическата църква.

В интернет „чудото” най-често се коментира като знак за предстоящи тежки събития като унищожаване на Рим и край на света. Акцентира се върху зловещото съвпадение между пандемията от коронавирус, кървавите сълзи и предстоящия празник на Богородица.