Бой на Порто и Спортинг, дербито завърши 2:2 (ВИДЕО)

Спорт
09:06 - 12 Февруари 2022
2607
Бой на Порто и Спортинг, дербито завърши 2:2 (ВИДЕО)

Дербито на 22-рия кръг в Португалската Примейра лига между Порто и Спортинг Лисабон завърши без победител, като двата тима направиха зрелищно равенство 2:2. Не с това обаче ще се запомни сблъсъкът на „Ещадио до Драгао“. Като едно истинско дерби, така и този мач бе съпътстван от много нерви от двата отбора.

Съдията на срещата Жоао Пинейро имаше много работа, като в редовното време се наложи да покаже цели 10 жълти картона. Два от тях бяха за Себастиан Коатес, който напусна терена още в 49-ата минута и остави „лъвовете“ с човек по-малко. След края на добавеното време на мача обаче напрежението ескалира и реферът показа 4 директни червени картона.

В сблъсъците взеха участие целите скамейки на двата отбора, като треньорите Сержио Консейсао и Рубен Аморим напразно опитваха да успокоят своите футболисти. Най-дейни в мелето бяха Пепе за домакините и Жоао Палиня за гостите от Лисабон. Освен тях двамата, червения цвят на картона видяха още стражът на „драконите“ Аугустин Марчесин и влезлият като резерва за гостите Табата.

Що се отнася до футболните изпълнения в срещата, Спортинг поведе с 2:0 още до 34-ата минута, като точни бяха Паулиньо и Нуно Сантош. Порто обаче стигна до точката, след като първо Фабио Виейра намали в 38-ата минута, а Мехди Тареми оформи крайния резултат 12 минути преди края. След този мач Порто остава първи в шампионата с 60 точки, докато Спортинг е на второ място с 54.