Бойци на Кадиров са убили ранени руски военни в Украйна

Украйна
13:20 - 07 Октомври 2024
2458
Бойци на Кадиров са убили ранени руски военни в Украйна

"Десетки руски военни са били убити от техни съратници във войната на Москва срещу Украйна", това написа британският вестник "Дейли мейл".

"След като влязохме в Ирпин (град в Киевска област), ние открихме телата на 269-те убити от силите на агресора цивилни наши съграждани", разказа Артьом Хурин боец от Териториалната отбрана на Украйна.

Военният продължи: По-късно ние влязохме в организирана от руските сили полева болница. Там намерихме десетки тела на руски войници и офицери. Всички те бяха с пресни огнестрелни рани.


"Ние не сме стреляли по тях. Няма кой друг освен бойци от батальона "Ахмат" да са извършили това масово убийство", каза още Хурин.


"Батальон "Ахмат" е подразделение, което е формално под ръководството на МВР в Москва, но фактически то е частна армия на близкия на руския президент Владимир Путин лидер на южната автономна република Рамзан Кадиров".

Ирпин бе частично окупиран в началото на пълномащабната руска агресия срещу Украйна (започнала на 24 февруари 2022 г.). Той бе освободен на 6 март същата година.