Бойко: 2 години стъргане, чегъртане, търкане и обрулиха границата

Умолявам Радев и финансовата министърка да кажат за бюджета, призова лидерът на ГЕРБ

Новини
17:56 - 27 Февруари 2023
3962
Бойко: 2 години стъргане, чегъртане, търкане и обрулиха границата

"2 години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата всеки ден. И чуждестранните медии гледат", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца на среща с кметовете на ГЕРБ от областите Враца, Монтана и Видин.

Експремиерът призова президента Радев и финансовия министър Росица Велкова да извадят потреблението на бюджета. "Умолявам ги, да кажат какво е моментното състояние на бюджета. Искам да видя има ли за капиталовите ремонти. За да мога да ви кажа "Поемайте този ангажимент, ще го свършим". Сега дупката не се знае колко е", обясни той. 

"С какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни, те затова само говорят съдебна реформа, съдебна реформа. Е, сега те изпаднаха в изолация. Това, което тези причиниха на България, османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във фейсбук, с мемета, с подигравки?", попита лидерът на ГЕРБ. 

"И няма да има 2 в 1, защото ще дойдат май, юни, юли ще са изборите. Те си избраха президент и сега новата им променка е "Ама Борисов не е за импийчмънт", каза Борисов. 

Той отсъди, че в момента има чудовищна инфлация, а спекулата цъфти. "Ние сме отговорни хора и като поемем ангажимент, трябва да го направим. Жал ми е за хората. Българите трябва да чуят какво са ни причинили", добави Борисов.