Бойко бистри международното положение с US политик

Лидерът на ГЕРБ се срещна с шефа за Европа на Международния републикански институт Пол Макарти

Политика
19:18 - 04 Май 2023
3479
Бойко бистри международното положение с US политик

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи в профила си във Фейсбук, че се е срещнал с регионалния директор за Европа на Международния републикански институт на САЩ (IRI) Пол Макарти.

„Обсъдихме сложната политическа обстановка в България и възможностите за съставяне на редовно правителство в рамките на настоящия парламент. Подчертах водещата роля на ГЕРБ-СДС при приемането на законодателство за енергийна диверсификация на страната, оказването на военна и техническа помощ за Украйна и модернизацията на българската армия. Споделих и притесненията си, свързани с предизвикателствата пред държавата“, пише Борисов.

На срещата той е подчертал, че липсата на отговорно и рационално политическо поведение при част от политическите партии в Народното събрание може да доведе до ерозия на евроатлантическия консенсус в страната.

„Благодарих за продължаващата конструктивна роля на IRI в укрепването на българската демокрация и споделянето на ценен опит при изграждането на устойчива многопартийна система“, допълва Борисов.