Бойко Борисов: Ако не стане в първия мандат, няма да стане и във втория

Не се меся в работата на Мария Габриел, да продължава с опитите, заяви лидерът на ГЕРБ

Политика
09:57 - 17 Май 2023 (обновена)
6002
Бойко Борисов: Ако не стане в първия мандат, няма да стане и във втория

Не се меся в работата на Мария Габриел, но тя трябва да продължи да търси сечението, по което може да се направи правителство. Все още се надявам на разум от цялата политическа класа. Показахме, че на нас може да се има доверие”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Ако не стане в първия мандат, няма да стане и във втория при тези заявки на партиите, смята бившият премиер. 

Относно поисканата оставка на главния прокурор Иван Гешев и разразилия се скандал между главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник Борислав Сарафов, Борисов призова да бъдат приети „т.нар. закони на Крум Зарков”. С тях се цели въвеждане на контрол над главния прокурор. „Скандалът ни показва, че политическата класа трябва да се меси само чрез Конституцията”, каза Борисов. 

„Пред нашите избиратели и евроатлантически партньори съм поел ангажимент законите на Крум Зарков да бъдат приети. Говорили сме го навсякъде във всички зали, във всички градове. Този, който е писал тези закони, носи отговорност. Между първо и второ четене могат да се направят промени, но това законодателство трябва да бъде прието“, заяви Борисов.

Снимка: Агнес Методиева