Бойко Борисов: Алексей Петров създаде Сглобката!

Аз и Кирил Петков взехме решенията за Корал, за Иракли. Правихме добри неща заедно, добави водачът на ГЕРБ

Политика
18:40 - 29 Април 2024
8286
Бойко Борисов: Алексей Петров създаде Сглобката!

 "С Алексей Петров, който направи сглобката, бяхме в един отбор с Кирил Петков. Бащата на сглобката беше покойният Алексей Петров." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

"Асен Василев излезе и каза, че Габриел е лицето на мафията. После Денков казва, че Габриел е жертва на Борисов. Когато правехме правителство, бяхме само аз и Асен Василев. Аз не съм преговарял с Пеевски. Но сега опорката им е, че Пеевски командва ГЕРБ."

Председателят на ГЕРБ се среща със симпатизанти в столичния район "Оборище". Заедно с него са Даниела Райчева и Йорданка Фандъкова.

Борисов обяви, че днес е определен предизборен слоган.                    

"Слоганът за европейската ни народна партия е: "Сигурна Европа", допълни Борисов и се пошегува: "Дължите ми 200 хил. долара за лобизма и за рекламата".

"Един километър от едното платно по Околовръстното е изкърпено, а другото е цялото в дупки, като пътувате за "Овча купел". След ремонтираното веднага взлизаш в 5-6 ями. Таман се зарадваш и се озъбиш. Тези хора сега не се интересуват от града. Сега всички дъги щяха да са затворени и да има скоростен пръстен около София, и възможност да се ходи в евентуалната детска болница. Това си избраха софиянци, това си имат, изтъкна той. "Вярно - нечестно, вярно - с флашки, но имаха повече гласове. Половин година мина - няма промяна".

"8 магистрали, 7 моста, 9 тунела. Българите гледат и викат "Това е чудо. Не е промяна, а вълшебство". Най-малкият проблем са фалшификациите. Да фалшифицираш надеждите на хората. Успяха да излъжат огромна част от хората, но резултатите са видими."

"България е изключително важна за ЕНП, за най-голяма радост тази година и двете неща, на които ЕНП дава като приоритети, са сигурност, земеделие, което за българите е важно", добави Борисов.

По отношение на сглобката Борисов заяви: "В политиката никога не се казва никога! Може да правим някакви действия за стабилност."

"Нито разузнаването, нито ДАНС са назначавани от ГЕРБ. Президентът седи от едната страна, те от другите, за да балансират службите."

"Ние никога не сме казвали, че сме идеални, Връщали сме назад, извинявали сме се. Дори оправданията им звучат нелепи. Аз и Кирил Петков взехме решенията за Корал, за Иракли. Направихме всички, което поиска, за защитата на тези плажове. Правихме добри неща заедно. Никога не е ставало на въпрос. Сега се сетиха за списъци."

Борисов допълни, че "Възраждане" се опитва да спаси ПП-ДБ от "любовна връзка" между тях.