Бойко Борисов атакува: Само за дни щях да се разбера с Ердоган за газа!

Бързо щяхме да приключим темата, заяви бившият премиер

Новини
11:39 - 31 Юли 2022
5314
Бойко Борисов атакува: Само за дни щях да се разбера с Ердоган за газа!

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС, и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку - договорени са на 180 евроцена, ние го договорихме на 30 евроцена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

На брифинга присъстват още Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.

За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

"Обръщам се към колегите от другите политически партии. Ще управляваме само с партии, които ще подкрепят за първи закон за 100% диверсификация от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнеса и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, ето начин да се спре", каза още Борисов.