Бойко Борисов инспектира магистрала "Хемус", сам подкара джипа

Новини
08:44 - 19 Ноември 2019
2667
Бойко Борисов инспектира магистрала "Хемус", сам подкара джипа

В ранни зори министър-председателят Бойко Борисов качи в джипа си строителните инженери, за да проверят напредъка на дейностите по магистрала "Хемус". 

Строителният инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, което виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

При разговор с премиера работник обясни, че е от Стара Загора, но е дошъл тук, защото прави магистрали.

"Имаш какво да правиш, на юг ги направихме - сега и тук", коментира Борисов.

Към 900 греди имаме до мостовото съоръжение на Севлиево, научи той от работника.

"И от Белокопитово до Търговище много силно работят", обясни той.

"Около 90 човека са налични всеки ден за разкопките, засега само копаят - нищо интересно не са съобщили, имат 6 участъка", каза събеседникът на Борисов.

Срокът на археолозите е до 15 декември.

"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите", обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му.

"Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме", постави въпроса Борисов.

Строителният инженер обясни на премиера, че почти всички фирми в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа заради необходимостта над 800 греди за съоръженията в района.