Бойко Борисов изригна: Кръстникът на мафията сдобри Илияна и Василев!

Какъв е този упрек към нас – че сме финансирали художествената гимнастика?, попита бившият премиер

Новини
16:35 - 14 Януари 2022
7681
Бойко Борисов изригна: Кръстникът на мафията сдобри Илияна и Василев!

„Кръстникът на мафията се обади и каза на Радостин Василев и Илияна Раева: „Я, бързо се оправяйте, защото не може така да става с две големи групи фенска маса!", заяви бившият премиер Бойко Борисов, който от село Грашево коментира скандала от вчера между спортния министър Радостин Василев и Илиана Раева. Както вече стана ясно, двамата все пак се помириха, заравяйки томахавките.

"Какъв е този упрек към нас – че сме финансирали художествената гимнастика. Да, финансирахме ги и взеха олимпийско злато, победиха Русия. Шапка до земята, не до колене. Световни шампионки станаха, зала „Арена Армеец“ препълнена – 15 хиляди публика събраха. Децата бяха в екстаз, викаха и гледаха шампионките си. Това ли е грях, как не ги е срам“, продължи разпалено Борисов.

„Те за един месец направиха всички наши грешки за цялото ни управление, даже ги надградиха. Това, което се случи вчера в спорта... Да дадеш нарочна пресконференция и да обявиш, че има страхотни нарушения, и че в гимнастиката са лакеите на мафията, това са тежки думи. Тези хора си мислят, че още са в предизборна кампания и никой не им държи сметка“, коментира Борисов.

„Нещо повече, продължиха с това, че вече са говорили с вътрешния министър, след това имаше и пост на премиера, който застава зад своя министър на спорта. И вечерта кръстникът на мафията се обади и днес всичко е мир и любов, вече мафия няма, вече всичко е похарчено прозрачно, вече пак гимнастичките са нашето знаме, а левскарите в сърцето на спортния министър са поне колкото и цесекарите. Мир и любов“, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Много ми е интересно дали ще ги попитате кой кръстник, на коя мафия, снощи ги сдобри?“, обърна се той към репортерите.

„Аз имам отговор. Със сигурност не е от опозицията. Стои високо и дава задачи. Но днес се изненадал, че му стържат любимите хора“, добави Бойко Борисов.