Бойко Борисов: Както предадоха Господа, така днес предадоха мечтите на хората

Политика
10:35 - 28 Април 2021
6393
Бойко Борисов: Както предадоха Господа, така днес предадоха мечтите на хората

Днес е тъжен ден на предателство. Така премиерът в оставка Бойко Борисов окачестви връщането на втория мандат, връчен от Румен Радев на Има такъв народ на Слави Трифонов, като направи паралел с предателството на Иисус Христос на Велика сряда. И заяви, че никой никога не го е питал как е намирал пари от бюджета и как е осигурил средствата заедно с финансовия си министър Кирил Ананиев за борбата срещу коронавируса. 

Премиерът обяви, че вече е прието и удължаването на извънредната епидемиологична обстановка с 1 месец, както и че е осигурил 1000 лева за всички медицински работници на първа линия в борбата с COVID-19 в нейните рамки. 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов похвали действията на властите, като заяви, че България категорично излизала от третата вълна на заразата. "Имаме тенденция на намаляване както на хоспитализираните. Всичко сме осигурили за лечението на хората. Ваксинационният процес върви с добри темпове. Отваряме зелените коридори в петък", добави той. 

"При връщането на мандата Радев изрече поредната неистина", възмути се пък Ананиев. Той визира думите на Радев за актуализацията на бюджета - "Всички разходи за тази година са финансово осигурени. Извънредните, свързани с COVID-19, са осигурени и за май, и за юни - в размер на 83 милиона лева", посочи Ананиев. 

А Борисов го пита: "Няма ли да си ходим? Един месец се мотаят. За един месец да са направили правителство, да са актуализирали бюджета. Само лъжат хората. Това са измамници". 

И скастри Ананиев, че си губел времето да гледа връчването на втория мандат. 

"На фона на цялата безотговорност - не могат дори да си направят парламент, нямат кворум. Кворумът е задължение на управляващите, на онези, които с единодушие си избраха председатели и зам.-председатели на НС", добави Борисов по повод проваления дневен ред на парламента. 

Лидерът на ГЕРБ нападна шефа на здравната комисия в НС д-р Александър Симидчиев за негови думи срещу щаба. "Че този щаб е целият от медицински лица. Всяка сутрин сме умували за лекарства, ваксини и мерки", напомни Борисов. 

"Нямаме реален опонент по нито една тема. Водят се само от злобата и от своята некадърност. Национални предателства. Колкото по- виждат, че са некомпетентни и неподготвени да управляват, толкова по-злобни стават", анализира той. И обвини новите партии, че вкарват страната в страшна политическа криза. 

"Могат да вземат всички решения. Един месец. Те се вкараха в какво? Секциите в чужбина, знаем защо. И да ни проверяват. Проверявайте ни, но дайте да решим 10-те въпроса, важни за българите. За една шепа парички тея хора са предали Господа, Юда, а тези предадоха мечтите, очакванията на много хора", добави още той. 

Според Борисов ИТН искат диктатура, но предупреди, че няма да го постигнат. "Затова Радев потърква ръце, за да може служебното правителство да остане, докато той каже. Ще касират изборите", прогнозира лидерът на ГЕРБ.