Бойко Борисов: Костадинов води новата сглобка

Кабинетът се провали, защото нямаше кой да води преговорите, няма го Алексей Петров

Политика
10:17 - 04 Юли 2024
3853
Бойко Борисов: Костадинов води новата сглобка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов "новия Пеевски в парламента". Той вероятно визира случилото се по време на вчерашното заседание на парламента - тогава след призив на Костадинов мнозинството народни представители отхвърли оставките на членове на Комисията за финансов надзор и Агенцията за публичните предприятия.

"Комбинацията "Борисов-Пеевски" след вчера рухна, правителството рухна, показаха си всички ясните лица - показаха си лидера на новата сглобка - Костадин Костадинов. Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как Костадинов се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов", заяви Борисов.

Борисов обясни провала на кабинета "Желязков" с липсата на посредник, който да обедини политическите сили:

"Сега нямаше от другата един Борисов, какъвто бях аз, нямаше го и човека, който направи сглобката - Алексей Петров", коментира Борисов.

Моята работа беше до вчера, моята работа беше да победя на изборите не ялово, а много потентно. Но когато няма политическа класа, а малките искат да диктуват на големите в разрез с демокрацията, няма как да стане работата. 

С многократен отказ - "не, не, не, не и не" - лидерът на ГЕРБ каза, че няма да промени позицията си за втория и третия мандат и няма да подкрепи правителство, която и политическа сила да предложи такова. Той повтори и че партията му няма да участва никакви преговори за кабинет.

Борисов добави, че не вижда възможност за промяна в избирателната система в този парламент, тъй като "тази малките партии ги устройва".