Бойко Борисов: Направили сме толкова тестове, колкото и в другите държави

Новини
09:07 - 08 Април 2020
3372
Бойко Борисов: Направили сме толкова тестове, колкото и в другите държави

Данните за коронавируса в България са абсолютно реални. Направени са толкова тестове, колкото са направени в другите държави. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинга в Министерски съвет.

„Дойде време да ме сравнявате с държавите, с които не съм си мислел, че ще ме сравнявате. С Германия, с Южна Корея. Вече никой не ни сравнява в Италия, Испания, Гърция, които се представиха много по-слабо от нас в
организациите. Първите мерки в Европа, които бяха прекопирани след разговори от мен от всички големи държави, бяха въведени в България. Всички! Днес в 10.30 с доцент Мангъров ще говорим по тази тема“, посочи премиерът.

„Германия е най-мощната икономика и сега си произведе бърз тест, който първо в Бавария го тества само на първа линия на лекари. 150 евро струва едно тестче, само машинката. Те нямаха готови тестове и си произведоха. Ако 300 000 за България звучи масово, за една 80 – 90 милионна държава това е точно толкова в процентно отношение, колкото нашите тестове.

Данните за коронавируса в България са абсолютно реални. Направени са толкова тестове, колкото са направени в другите държави“, добави той.