Бойко Борисов: Нинова се гаври с политиката

Новини
14:18 - 29 Август 2021
5957
Бойко Борисов: Нинова се гаври с политиката

Нинова трябваше да е върнала мандата, в петък й казаха, че не я искат. Ние сме казали, тя не иска с ДПС и ИБГНИ казаха, че не искат. За какво го държи, освен да угажда на Радев и да се протака изборите и да не станат изборите 2:1. Те са по сценариите, за какво го държи, като няма да прави правителство. То ще е на задкулисието. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като преди това присъства на Националното общо събрание на младежкото ГЕРБ.

"Радев е най-големия разединител. Сега не може да реши нито един от проблемите в неговото си правителство. С вътрешен министър негови иска да проведат изборите президентските, за да ги спечели. Ние сме 2:1, защото ще спестим 60-70 млн. лв. Три избора нула продукция - 100% брак. И вие "помпате" Радев, че му е успешно правителството", допълни бившият министър-председател.

На въпрос какво мисли за изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ще държат мандата до 10-15 септември, Борисов отговори:

"Това е несериозно. Ако искат до 36-ти да го държат. За какво държи мандата Нинова. Това е гавра с политиката, гавра с държавата. За да могат да си направят предизборната кампания и да им дадат празния чек и след това след 6 месеца някой друг да им събират парите. Това са несериозни хора", посочи Борисов.