Рекламират България с клипове в 25 държави

Новини
22:07 - 22 Май 2022
2494
Рекламират България с клипове в 25 държави

Рекламни клипове за България се излъчват от няколко дни по европейски тв канали като RTL, National Geographic, 24 Kitchen, Polsat, израелския Channel 12 и други в общо 25 държави в Европа, съобщиха от туристическото министерство.

Това е част от кампанията, която бе пренасочена в началото на март от два от традиционните ни туристически пазара - Русия и Украйна, към други държави, след като започна войната и стана ясно, че не може да се очакват посещения от тези държави.

Кампанията върви в Германия, Полша, Великобритания, Чехия, Румъния, Израел, Сърбия, Северна Македония, Унгария, Нидерландия, Дания, Швеция, Норвегия и др. Бюджетът ѝ е близо 5 млн. лв. от общо 18 млн. годишен бюджет за такива дейности.

Заради скоростта, с която трябваше да се действа и да се пренасочват средствата, не е имало посредници и министерството само е договорило излъчванията, които са както по телевизиите, така и в дигиталните им платформи.

В Румъния е заложено на Antenna 2, в Северна Македония – на Sitel и Alsat, в Сърбия – на RTS. В Чехия са предпочетени каналите на Nova Group. По RTL се излъчват клиповете за немскоезичните страни, а по National Geographic - за Великобритания и страните от Северна Европа.