Бойко Борисов: Няма да затваряме държавата

Актуални новини
22:58 - 27 Октомври 2020
8726
Бойко Борисов: Няма да затваряме държавата

Премиерът Бойко Борисов, който се лекува от COVID-19 в домашни условия, излезе с необичайно почти среднощно изявление във фейсбук по повод огромния ръст на новозаразени и починали. А от него стана ясно, че правителството няма намерение да вкара държавата в нова национална карантина. 

"Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни. Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива!", написа той.

Но подчерта, че всички заедно можем да спрем разпространението на инфекцията.

"Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат", написа той. Въпреки че в София няма нито едно свободно легло за лечение на средно тежки и тежки случаи на COVID-19. 

"Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак", призова болният министър-председател.