Бойко Борисов отвърна н а Румен Радев

Думите на президента са към Путин, защото той направи така, че Русия да живее в страх

Политика
11:50 - 06 Май 2020
5629
Бойко Борисов отвърна на Румен Радев

Премиерът Бойко Борисов отвърна на упрек на президента Румен Радев, че се всява страх сред обществото заради пандемията от коронавирус.

"Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с емпатия, а със смелост и дръзновение. Затова нека почетем всекидневната храброст на достойния българин, който изрича истината и не се примирява с несправедливостта и произвола", каза Радев по-рано в своето приветствие по случай Деня на храбростта.

"Това явно не е за мен, а е към президента Владимир Путин, защото той направи така, че Русия да живее в страх. 10 000 заразени на ден, премиера му и министрите му са болни. Значи това е упрек към Борис Джонсън, към президента Доналд Тръмп, Меркел, Макрон, Джузепе Конте - към всички и цялата Европейска комисия (ЕС), която всеки ден съобщава заразените и починалите", категоричен бе Бойко Борисов.

"Какво съм уплашил? Кой? Всеки ден давам личен пример! Всеки ден съм сред хората. Защо казват, че плаша хората да не излизат като аз не съм казал такова нещо", допълни премиерът.