Бойко Борисов потвърди: Тотото ще спасява Левски с милиони

"Отбора на народа" от Подуяне остава любимец на всяка власт

Актуални новини
15:00 - 07 Март 2020
5777
Бойко Борисов потвърди: Тотото ще спасява Левски с милиони

Премиерът Бойко Борисов потвърди новината, че Български спортен тотализатор ще спонсорира ударилия дъното Левски след бягството на Васил Крумов Божков. При посещението си на стадион "Панайот Волов" в Шумен министър-председателят говори за "сините". Така вечните любимци на всяка власт от Кобургите, до Цола Драгойчева, пак се уредиха по типичния си, тарикатски начин.

Борисов разкри и още една голяма новина - обещал е на феновете на Левски, че на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" най-после ще бъде изградена козирка.  

"Всичко е работа на ръководството, на фенклуба. Казах им в разговора, че никой бизнесмен не може да бъде накаран на сила да стане спонсор на някой отбор. Но Левски е такъв клуб, с огромна фенска маса, че може за шест месеца, за година, да се помогне през Тотото чрез реклама. Така както помагаме навсякъде. Клубът има огромна фенска маса и това няма да е подарък. С това можем да им помогнем. А ако могат да се оправят сами, още по-добре", каза Борисов.

"Обещал съм козирка на Левски. Да я направят вече, че е малко срамно", добави премиерът.

"Започвайте! Имате 3 милиона лева да почнете", обърна се Борисов към хората в Шумен по повод предстоящия ремонт на стадион "Панайот Волов". 

"Като дойда следващия път да ми покажете какво сте направили с тази сума и ще ви отпуснем още. И така на няколко етапа. Така започнахме и със залата, и я завършихме. Сега, ако ви дам повече пари, знам ви акъла, ще ги похарчите, ще кажете, че не стигат... И ще се разправяме след това. Затова на части, проверяваме и пак отпускаме след това", добави Борисов.