Бойко Борисов повежда листата на ГЕРБ в Пловдив?

Политика
21:40 - 25 Януари 2021
4136
Бойко Борисов повежда листата на ГЕРБ в Пловдив?

Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това твърди Bulgaria ON AIR, като се позовава на източници от управляващите.

Министри от кабинета "Борисов 3" ще водят предизборните листи на ГЕРБ. Такива са нагласите в управляващата партия два месеца преди парламентарните избори.

Премиерът Бойко Борисов традиционно ще води една от трите софийски листи на ГЕРБ. Той ще е №1 и в Пловдив.

Две листи – в София и в Габрово, ще оглави и вицепремиерът Томислав Дончев.  За водач в Кърджали се спряга Цвета Караянчева, но нейната номинация е под голяма въпросителна.

Управляващата партия твърдо залага на министри от кабинета. Такива, които са добре познати на гласоподавателите

Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да води Екатерина Захариева, която е родена там, а за Велико Търново сигурен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ.

За депутат, изглежда, се стяга и бившият шеф на правителствения пресцентър – Севдалина Арнаудова. Място е отделено и за коалиционния партньор СДС. Избираемо място в пловдивската листа вероятно ще получи Румен Христов.  

Патриотите обмислят общо явяване. "За нас формата на патриотична коалиция е успешен. Считаме, че може да бъде разширена с реални други формации, които могат да бъдат разширени. Да ще бъдем с ВМРО, вероятно да", коментира председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Така за Плевен се предвижда първата позиция да е за Красимир Каракачанов, а в Бургас за Валери Симеонов. И ако при управляващото мнозинство има битка и въпроси, то при опозицията пъзелът изглежда по-ясен.