Бойко Борисов: Сглобката трябва да се предоговори

Решението е те да управляват, ние от парламента да ги контролираме, каза лидерът на ГЕРБ

Актуални новини
14:01 - 08 Ноември 2023
4970
Бойко Борисов: Сглобката трябва да се предоговори

Да, сглобката или механизмът, трябва да се предоговори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на заседание на партията.

"В МРРБ имаме ли зам.-министър - да, в МЗ - не, във Финансите - не, в НАП - не, в Митниците - не, в АДФИ - не. Така че по-скоро трябва да намерим решение в тази ситуация. И решението е те да управляват, а ние през парламента да ги контролираме", посочи той.

"И да не се превръщат тези лидерски срещи с 20 души лидери в едно говорене - с изключение на един случай, в който Кирил Петков свърши работа и направи график за приемането на 5-6 закона.

Тогава се разбрахме с него да изпратим човек в Министерския съвет, който да следи какво се случва там, да докладва и да направим така, че важните решения в МС да се дават седмица преди това, да се обсъждат и след това да ги решаваме. След като това не работи, предложението ми е във вторниците тези министри, които са тук, да се събират със съответните комисии. Гледат се сроковете и се казва какво ще се прави", добави още той. 

И заръча на Десислава Атанасова, Теменужка Петкова и Деница Сачева да се направи график за тези срещи, за да може да има контрол.

"Защото сега не знаем - финансовият министър си прави, каквото си иска. Сменя шефове на НАП по места, без да знаем. Делян Добрев казва, че ще го направят напук на него. Ако този механизъм не сработи по този начин, щета за ПП-ДБ, щета и за нас", каза още Борисов.