Бойко Борисов в атака заради мерките

Актуални новини
12:48 - 20 Октомври 2021
1302
Бойко Борисов в атака заради мерките

Мерките са пожарни и закъснели. Използването на кризата с тях води до загуба на човешки животи. Румен Радев, 27.11.2020 година. Точно за днешния ден се изказва. Българите умират не от коронавирус, а от хаоса на кризата, от мерките на Стойчо Кацаров. От месеци предупреждаваме, а кризата се използва за пиар.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг от централата на партията.

"Ако е вярно, че са дали 10 милиона за пиар как някой си мие ръцете, да направят и как някой си мие ушите и краката. Не е смешно, защото го казва Румен Радев, а не аз. Може да го пуснете безплатно като цитат на Радев", каза още той.

"Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната безпомощност на правителството да се справи с пандемията. Не може правителство, което го вълнува само собственото му оцеляване, да води страната към нови кризи.

Пропуснато беше ценно време, за да се направи подготовка. Сега виждаме панически действия. Това отново са думи на Румен Радев, на 03.11.2020 година. С евтин пиар събра енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. От месеци говорим за цената на тока, газта", допълни Борисов.

"Какво направи той? Нищо. Къде са ви 600-те инвеститори? Нищо. Има спад на чуждестранните инвестиции. Той набеди Байдън, Меркел, Путин, че се имунизирали публично. Да, хората искат да видят, че не се чипират лидерите", каза той.

Той припомни, че президентът на САЩ Джо Байдън се ваксинира три пъти публично.

"На тази енергийна маса, аз щях да запитам сегашния премиер и министърът на енергетиката, защо сега когато токът беше 104 лв, допуснаха да отиде на близо 700? Въглищата какви са? Внос? Не, български", обясни Борисов.

"От вторник за четвъртък са им мерките. Ако не е тъжно, е ужасно смешно. Возим се заедно в рейса, а после ни искат сертификати. Или там където пише "вход" или "изход" трябва да се назначи портиер, който да проверява сертификатите. На всеки вход трябва да има портиер.

Тези хора имат ли право да проверят личните си данни. Тези, които нямат телефон или имат друг телефон, как ще се обозначават? Или дамата ще влезе, а кавалерът ще остане пред ресторанта. Норвегия слага вече трета ваксина от тези, които продадохме. Заради това в самолетите няма да носят и маски", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ попита кое е успешното на служебното правителство, ръководено от Радев.

"Вземете службите, ВиК, всичко смени Радев с хора, минали пътя на копринката, и се озовали на тези постове. Имало по-малко замърсяване на детето. Ако си пуснеш пояса на детето там, ще го намериш в Истанбул. 30 дена операцията за "Вера Су" тече в пълен ход. Кашата ли ще вадят? Тя изтича. Много полезно е за водораслите, може и бурени да тръгнат, което е хубаво за туризма. Но операцията тече в ход, да не мисли някой, че 30 дни бездействат", каза Борисов.