Бойко Борисов влезе в "Пирогов" (НА ЖИВО)

Премиерът се запозна с лекарите, третиращи COVID-19 пациентите

Топ
11:40 - 05 Май 2020 (обновена)
2489
Бойко Борисов влезе в "Пирогов" (НА ЖИВО)

Премиерът Бойко Борисов влезе в една от най-натоварените болници в страната, третираща и в специално отделение пациентите с коронавирусна инфекция - "Пирогов". 

Борисов, екипиран с маска, очила и ръкавици, бе посрещнат от директора на лечебното заведение проф. Асен Балтов, който го запозна с организацията и с възможностите на клиниките. А първото, което министър-председателят казва на лекарите и медперсонала, които среща по коридорите, е: "Благодаря ви за всичко, което правите". И им пожела по-малко пациенти. 

Медиците обясниха подробно как се налага дълго лечение на инфектираните с коронавируса и колко бавно той се изчиства. Премиерът отбеляза, че мнозина пред телевизорите не разбират тежкото протичане на заболяването и последиците от него. 

Борисов се отправи към Клиниката по неврохирургия, където бе посрещнат от началника й - проф. Николай Габровски. 

"Хората видяха, че системите за здравеопазване във Великобритания и Холандия не са готови, затова се прибраха", каза министър-председателят. 

Лекарка заговори премиера и му благодари за всичко. Той й отвърна: "Аз ви благодаря на вас и вижте колко ви се радват хората". Борисов я попита дали всичко е наред и дали си имат облекла и обеща: "Сега съм казал да ви направят и летни престилки".

По време на срещата лекар от болницата заяви, че при контролен скенер се вижда, че пациентите преболедували коронавирус имат остатъчни белези и поражения на белите дробове.