Бойко даде заден: Няма да се оттеглям!

В рамките на няколко часа Борисов излезе с коренно различни версии за политическото си бъдеще

Политика
17:34 - 03 Септември 2022
6799
Бойко даде заден: Няма да се оттеглям!

В над 20-минутна реч в Разград днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви себе си за единствената алтернатива на счупената държава и заплаши електората, че ако не го изберат на 2 октомври, повече няма да се явява на избори.

Няколко часа по-късно той - както винаги, се отметна от думите си и ги обяви за социология.

"Социология в #Разград! И не! Няма да се оттеглям! Да го повторя ли три пъти?! ????", написа Борисов преди малко в профила си във фейсбук и прибави над 60 кадъра със свои привърженици.

Ето какво каза той пред разградските си съпартийци по-рано:

"Избирайте бе, мили мои! Избирате тях - аз повече на кампания за нови избори няма да ходя. Сега обикалям и ви давам какво да избирате. Да, мъчно ще ми е за моите избиратели, за моите приятели, за моите хора, но явно народът така ще е пожелал. Какво да им обяснявам?! Пет пъти!".

Бившият премиер каза, че това е най-лесната кампания за ГЕРБ, защото държавата е счупена. "Айде, преди нямаше с какво да сравня", вметна той с лист за цената на тока в ръка. Борисов изброи куп неща, които без него вървят на провал - всичко бе в стил: "Селяните са наши, а цената на олиото расте. Защо?!".

Лидерът на ГЕРБ се обяви за най-опитния човек в управлението "и особено в геополитиката", но после - "за да не прозвучи нескромно", сложи царя малко по-високо пред себе си. Каза, че се учи от предшествениците си, а не праща да ги арестуват и като спомена имената на Иван Костов, Първанов и даже Станишев, заяви, че с тях до ден днешен има диалог.

Въпреки че у никого няма съмнение, че Борисов може да се отметне от всяка своя дума, някои видяха в заканата му надежда. Ето какво написа по този повод във "Фейсбук" Любомир Аламанов, който впрочем също очакваше да има отмятане: