Бойко гневен към министрите: Къде са ви маските? (ГАЛЕРИЯ)

Политика
11:47 - 03 Юни 2020 (обновена)
5324
Бойко гневен към министрите: Къде са ви маските? (ГАЛЕРИЯ)

Премиерът Бойко Борисов се скара на министрите и на журналистите, които не носят маски по време на заседанието на правителството в Министерския съвет. Самият той влезе в заседателната зала с черна маска, но я свали, за да води заседанието.

Днес министър-председателят за първи път от началото на извънредното положение на 13 март  събра министрите си на присъствено заседание. Повече от 70 дни кабинетът заседава с видеовръзка.

Това не е ресторант, за да сте без маски, остро се обърна Борисов към присъстващите. Проблемът е, че в заседателната зала министрите няма как да стоят на две метра разстояние, а са плътно един до друг и затова е наложително да носят маски.

Премиерът се скара персонално и на здравния министър Кирил Ананиев, че има недомислие в заповедите за задължителното носене на предпазни маски. „Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски”, коментира премиерът, обръщайки се към министрите.

„Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, само да останат социалните мерки. Така че по най-бързия начин това го отрегулирайте, още днес щом свършим”, нареди Бойко Борисов.

Финансовият министър Владислав Горанов беше от недисциплинираните министри, тъй като беше без маска.  След острата забележка на премиера Горанов, който и без това напоследък получава доста критики от много страни, побърза да си сложи предпазната маска.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров също беше без маска и си навлече гнева на Бойко Борисов. До него рожденикът и икономически министър Емил Караниколов, който днес става на 40, бе спазил епидемиологичните препоръки на здравните власти.

Не така обаче стояха нещата при вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, които бяха без маски. Военният министър пък се бе хванал за главата и бе затворил очи. Не стана ясно дали случайно не се чувства добре или пък се кахъри след последната доза подигравки по негов адрес, предизвикана от вчерашната му стрелба с "Карашников" на полигона край шуменското село Марково.

На правителственото заседание присъства столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също беше без маска. Тя бе в МС, защото кабинетът отпусна 15 милиона лева на Столична община за училища и детски градини. 


Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА