Бойко: Искам да отворим България на 11 май

Новини
13:12 - 16 Април 2020 (обновена)
11932
Бойко: Искам да отворим България на 11 май

„Ето ме, карам по магистрала „Хемус” напук на душманите. Огромен напредък, браво”. Това обяви щастлив зад волана на джипа си преимерът Бойко Борисов, докато караше по бъдещата магистрала.

Асфалтирането й трябва да за започне до 2-3 месеца. По време на инспекцията премиерът спря камион с думите: „Здравей, братко“. Шофьорът обясни, че работата върви. „Всеки от тези работници ще може да каже, че е правил „Хемус“, доволен е министър-председателят.

Борисов спря и втори камион с въпроса: „Как си, бе, колега, платиа ли заплати“ и получи отговор: „Платиа-платиа“... Премиерът подчерта, че е важно работниците да получават парите си редовно, защото на много от тях съпругите вече са безработни и няма други доходи в семействата.

„От нива това стана. След месец и половина като минем, ще е готово“, надява се Борисов. Той е доволен и че на Великден работниците, които са от различни краища на България, ще си видят семействата и „малко ще отморат“.

Пред журналисти той обяви, че повече от доволен от видяното. „Като пчелички работят във време на криза, разплатихме се с фирмите, те с хората. Днес работят на макс, на Разпети Петък никой не работи, после Великден, в понеделник пак на обекта”, резюмира премиерът.

Който може, работи, продължават оборотите в държавата. Като мине тая гадост, да ходят на море във Варна, на панорамата в Плевен, в Търново, по тая хубава магистрала.

Надявам се на полицията да не позволи на хората да тръгнат по пътищата за празниците. Благодаря на вас, медиите, че пишете за проблемите. Това разпускане в следващите дни, което вие констатирате, ще доведе до бум. Това не е тарикатлък, не знам какви са тия хора, дето ще отидат при близките си и ще разнесат вируса.

Сутрин излизат разни артисти, да не ги обидя, политици, де, дето говорят глупости.

Искам да намалим извънредното положение до 11 май, не на 13-и, както направи Франция. Следващата събота и неделя ще броим дали сме били отговорна нация, ако сме, аз да съм грешен, да продължим да имаме най-малко болни.

Прокурори и полицаи проверяват декларациите на хората, които премината през КПП-тата, затова не лъжете, призова още Бойко Борисов.

Всички са много големи специалисти - дайте да отхлабим мерките. Кое да отхлабим? Египет ни поръча 6 млн. чували за трупове! Това е вече дефицитна стока! Това ли искаме?, попита министър-председателят. Според него обявяването на такава информация не е насаждане на страх, а чистата истина.

"Не знам какви са тези хора, които за празниците отиват при близките си, въпреки положението с коронавируса. Щом си лъжец, няма да взимаш пари. Разпоредих на Младен Маринов да бъдат максимално стриктни и всяка една декларация да се проверява след това, защото се видя колко хора са се оказаха лъжци. Нека тези, които са минали тарикатски и са излъгали полицията, да знаят: и прокурори, и полицаи работят по декларации. После да не кажат, че няма какво да ядат. Който лъже, не яде", отсече премиерът.

Борисов коментира и цената на парното и искането за скок на цената му. „Това е провокация, със стара дата 43% намаля газът, а сега поскъпване на парното?“, възмути се министър-председателят.

Очаквайте подробности