Бойко изключва коалиция с Копейкин

ГЕРБ не можела да кривне от евроатлантизма

Политика
12:56 - 10 Октомври 2022
2371
Бойко изключва коалиция с Копейкин

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли възможност за коалиране с ПП „Възраждане“ заради идеологически различия. В Стара Загора бившият премиер настоя и за проверка на  машините за гласуване.

"Резултатите от изборите би трябва да накарат всички да се смирят - както и ние сме се смирили. Хората вече са уморени и уплашени, ситуацията с войната също се усложнява", заяви Бойко Борисов.

"Ние се нуждаем не само от правителство, от парламент и затова предложихме неутрални хора, доказали своята неутралност. Ясно е, че ние не се харесваме - иначе ще сме в една партия", коментира той.

"В коалиция с "Възраждане" няма как да влезем", каза още Борисов и добави:

"С голямо уважение се отнасям към "Възраждане". Само че нашите противоречия... И много по-лесно би се работило с тях. Защото са сериозни хора. Проблемът там е идеологически, няма на каво да стъпим като темели, които пък е ГЕРБ. Те са за излизане от НАТО, от ЕС - или референдум за тях, да не им преиначавам думите, да не влиза в еврозоната, да не се подпомага Украйна и да се преговаря за руски газ - неща, които са първите наши 6-7 точки".