Бойко изпрати ученик

Внучето на лидера на ГЕРБ е в предучилищен клас

Новини
18:41 - 15 Септември 2022
6337
Бойко изпрати ученик

Трепетите около първия учебен ден развълнуваха и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер пожела „на добър час“ на големия си внук, който е кръстен на него.

Бойко-младши навърши 6 годинки през този януари, а от септември е вече в предучилищен клас, като до другата есен ще трупа знания и ще се готви да бъде отличен първолак. Развълнувани от събитието били и щерката на Борисов Венета, както и половинката и Иван, които с вълнение подготвили всички необходими пособия за обучението му седмици преди старта на учебната година.

Предучилищната група е задължителна за всички деца, навършили 6 години, а подготовката, през която минават, е в най-различни дисциплини. Първородният внук на Борисов ще заляга над учебниците и помагалата по български език, математика и околен свят, а на 15 септември догодина ще прекрачи училищния праг и официално като първолак. Родителите на всички деца имат избор къде да се провежда предучилищната подготовка на малчуганите. Дали да е в детска градина или пък в училище, като и много от частните школа предлагат тази опция.