Бойко кара наред на предизборна среща: Изгаври се с Корнелия, Киро, Васил Терзиев

Лидерът на ГЕРБ призова младежките структури на партията за 4 години всеки кмет да налага по един човек за резерв

Политика
20:00 - 06 Октомври 2023
7759
Бойко кара наред на предизборна среща: Изгаври се с Корнелия, Киро, Васил Терзиев

Бойко Борисов похвали досегашния кмет на Ловеч Корнелия Маринова и забрани тя да се споменава с лошо. "Освен за името ѝ. Че ми напомня за друго…". Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя кандидатите за кметове и общински съветници на ГЕРБ в Ловеч, както и в градовете от областта Тетевен, Троян, Луковит, Априлци, Угърчин, Ябланица, Летница.

„За времето си Корнелия тя свърши много работа. Но ГЕРБ трябва да се обновява, да се развива, и ни трябват нови, по-свежи, с повече идеи лица", обясни Борисов. Той призна, че въпреки настояването му, че 3 мандата са много за един кмет, ГЕРБ се е оказала неподготвен с втори ешелон в партията.

Затова лидерът на ГЕРБ призова младежките структури на партията за 4 години всеки кмет да налага по един човек за резерв. "Ако работи добре, няма да ви наказвам. Гледам, гледам, от мен по-добър за премиер няма. Както и да го гледам. Иска ми се, но… Разбира се трябва да се шегуваме от време на време“, каза той.

"Дадем ли добър резултат, потвърдим ли си водещата роля, ще си говорим повече с колегите, ще потвърдим своята тежест", каза той относно местните избори.

"Тука са от Скравена, от лагерите, в София кандидатът за кмет е внук на Държавна сигурност. Аз не знам хората, старите от СДС, как го приемат това нещо. И ГЕРБ не го приемаме", избухна Борисов.

"Вие представяте ли си да се бях изтъпанил тука преди две години и да кажа, че ще има завод за електромобили? Какво щяхте да ме направите? Сега гледам - стъкло, кмете, какви ми говориш? Фотоволтаици, с един пазач работно място, това си причинихте Ловеч. Ама няма протести, няма... Мъчно ми е, защото съм влагал във всяко едно нещо сърце и душа“, коментира Борисов обещаната от Кирил Петков инвестиция, която местните чакат.