Бойко Кръстанов празнува рождения си ден с „Поетите“ в НДК

Артистите от поетичния проект ще рецитират стихове на български автори преди Коледа

Култура
15:08 - 18 Октомври 2022
3327
Бойко Кръстанов празнува рождения си ден с „Поетите“ в НДК

Актьорът Бойко Кръстанов ще отбележи 35-ия си рожден ден на сцената на зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Заедно с колегите си от „Поетите“ той ще рецитира стихове на български автори в коледното издание на проекта на 21 октомври, съобщават организаторите.

Пред публиката в НДК ще се изправят още Владимир Пенев, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова-Макариев, Малин Кръстев, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова и маестро Антони Дончев. 

Преди това те ще се срещнат с любителите на поезията у нас на есенно турне. То започва на 14 ноември в София и продължава със събития в Бургас (29 ноември) и Варна (30 ноември). 

Проектът „Поетите“ стартира през 2017 г. с видео с Владо Пенев, рецитиращ „Да се завърнеш в бащината къща” от Димчо Дебелянов. 

„Основната ни цел беше да представим най-хубавите и наши любими български стихове, лишавайки ги от обичайната скованост на рецитала, с необходимото уважение към поезията и нов, съвременен прочит“, коментират от екипа на проекта.