Бойко Найденов пред Lupa.bg: Разпитите в "Национална полиция" са за дело, прекратено под натиск

Общество
15:00 - 18 Юни 2021
8198
Бойко Найденов пред Lupa.bg: Разпитите в "Национална полиция" са за дело, прекратено под натиск

Не съм разпитван още в Главна дирекция „Национална полиция“, с най-голямо удоволствие ще го направя, ако се наложи. Става дума за дело, което е водено преди 11 г. Това заяви пред Lupa.bg бившият главен прокурор Бойко Найденов.

„Лице на име Станислав или Светослав си е променяло показанията под едно или друго влияние. Националната следствена служба си е свършила тогава перфектно работата. Получили са се данни, че са му оказвали натиск на този човек, разпитан е пред съдия. Двамата разследващи следователи са направили всичко, каквото трябва тогава“, обясни Найденов, който е и бивш директор на Националната следствена служба.

„Делото е прекратено, ако се намерят основания, то може да бъде възобновено. Не мога повече да коментирам случая, тъй като вече не съм в прокуратурата. Напуснах 2013 г., когато стана Сотир Цацаров главен прокурор. Дойде ми малко вповече и си тръгнах“, обясни Найденов и допълни: „Делото е прекратено след моето напускане“.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов вече е разпитван в главна дирекция "Национална полиция". "Питаха ме за неща отпреди 12-13 години", каза Кокинов. Той добави, че това било във връзка с някакви проверки, които вероятно се извършват.