Бойко намекна за смяна на министри

Политика
18:00 - 26 Септември 2023
8119
Бойко намекна за смяна на министри

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намекна за възможна смяна на министри в кабинета Денков Габриел при ротацията. Това стана ясно от неговото изявление пред медиите в парламента.  "Имаме ясно разписана програма на некоалиционната формация – ротационен принцип. Ясно е разписано кой става премиер, какво се случва, как се оценяват министрите. Който работи добре - остава", кометира лидерът на ГЕРБ.

"Мен ме притесни изказването на г-н Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепят. Следва логичен въпрос: а кого ще подкрепят? Възраждане“, БСП, кого? И ако е така – в парламента от кого ще очакват подкрепа. Аз съм дал указания на партията – на втори тур подкрепяме ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори. Те да отговарят не аз. Ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях", добави Борисов.

Той обаче каза, че ако ГЕРБ изгуби София, това няма да се отрази на кабинета. "Не, по никакъв начин, защото ние ще се справим много добре", добави още той.  Коалиционно споразумение Стана ясно, че коалиционното споразумение още не е подписан"Още не е и мисля, че това трябва да се направи може би след изборите.