Бойко Ноев: Отказа за подкрепа на Украйна приближава войната

Ако Радев е знаел, че даването на оръжия рискува България да бъде нападната, трябвало е да вземе мерки, заяви ексвоенният министър

Новини
17:43 - 10 Април 2023
2063
Бойко Ноев: Отказа за подкрепа на Украйна приближава войната

"Неоказването на подкрепа приближава войната. Когато не предоставяме това, което можем, а ние можем много повече, това приближава войната и увеличава шанса орките от север да дойдат и да нападнат България". Това коментира в ефира на Би Ти Ви бившият военен министър Бойко Ноев. Според него трябва да се обърне внимание на оценките в доклада за състоянието на българската армия и подчерта, че в него има много остри оценки на действията на Русия.

Според него ако президентът е имал информация, че даването на оръжия за Украйна рискува България да бъде нападната от Руската федерация, то той е трябвало да предприеме съответните мерки. Подчерта и решенията на другите страни от Европейския съюз да окажат подкрепа на Киев.

Когато МиГ-овете бъдат приземени, някой ще трябва да поеме отговорност, обясни Ноев и определи като "плачевно" състоянието на армията.

"Борисов, разбира се, се надява, че може да нулира брояча на греховете. От другата страна имаме нереализирали се държавници, които не са държавници и се съмнявам някога да бъдат", коментира той политическата обстановка у нас. Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал каквото може на България и трябва да помисли за оттегляне, а Кирил Петков внася допълнителен раздор в опитите за съставяне на правителство.