Бойко Ноев за прочутото интервю на Путин: Лъжец, не му вярвайте за нищо!

Без помощта на САЩ в Украйна, положението там ще бъде много тежко, независимо от активната роля на Европа

Свят
11:42 - 09 Февруари 2024
2420
Бойко Ноев за прочутото интервю на Путин: Лъжец, не му вярвайте за нищо!

„Заглавията, които излизат след интервюто на Путин пред американския журналист Тъкър Карлсън, са че руският президент е казал, че не смята и няма интерес да напада Полша и Латвия. През последните години Путин се доказа като един лъжец пред световната общност“. Това коментира в „Тази сутрин“ Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.
 
„Той така говореше, когато влезе в Крим. Казваше, че няма нищо общо със зелените човечета, а след това си призна, че са били негови хора. Те се клеха, че никога няма да влязат в Украйна, а вижте какво стана. На Путин не трябва да му се вярва хич“, допълни  Ноев.

“Не виждам никакъв проблем в смяната на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна. Това е решение, което се готви отдавна. Мисля, че украинското ръководство е преценило добре нуждата от тази смяна. Според мен няма никакъв проблем с операциите на фронта, навярно може би ще се извършват по друг начин и по-добре“, смята бившият военен министър.

„Без помощта на САЩ в Украйна, положението там ще бъде много тежко, независимо от активната роля на Европа. Смятам, че САЩ ще продължат да подкрепят Украйна. Важно е да продължим да я подкрепяме и ние. Посещението на нашата делегация е важна морална подкрепа. Българският народ винаги е проявявал съчувствие към народи, които са били жертва на агресия, какъвто е случаят сега“, заяви Ноев, след като стана ясно, че сенатът е одобрил новата военна помощ за атакуваната от Русия страна.