Бойко от Кърджали: Не може да има правителство без ГЕРБ!

Ние можем да работим с всички, ПП-ДБ ги чака изолация, заяви бившият премиер

Политика
19:06 - 22 Март 2023
3077
Бойко от Кърджали: Не може да има правителство без ГЕРБ!

Без ГЕРБ правителство в следващия парламент не може да има! Това подчерта лидерът на партията Бойко Борисов пред поредната препълнена зала, този път  в Кърджали. Водач на листата на партията в района е бившата шефка на 45-то Народно събрание Цвета Караянчева.

Борисов подчерта, че ПП и ДБ говорят безумия, а макар някои от лидерите им да са управлявлали 360 дни, така и не са се научили как работи държавата. И макар да е категоричен, че без ГЕРБ кабинет няма да има, той разви и антитеза на концепцията на Кирил Петков и Атанас Атанасов, че ще направят правителство на малцинството.

"Плюс-минус около половин процент разлика. По 60 или 80 депутата. Те са в пълна изолация - не могат да работят с "Възраждане", с ДПС, с никой. По тяхната логика не могат и с нас. Ние можем с всички. Това е разликата. И ще правят правителство на малцинството, другите да ги подкрпеят. Това е саоубийствен акт за тях. Приемам, вкарват правителство, гласуваме го, без наше участие. Но развивам антитеза. Те са 60-70-80 депутати, имат правителство, радост, отиват в кабинетите, на другия ден идват в комисиите.

Кой ще ни накра да им приемем бюджета? Около 100 пъти ще им го върна", закани се Борисов. И обясни, че ГЕРБ ще блокират бюджета докато не видят в него пари за обещаното от Кирил Петков - надземно метро, 5 моста, три тунела и 4 магистрали. Към техните обещания щели да прибавят и Околовръстните на София, Хасково, Пловдив, Кърджали.

"Как ще работят по този начин? Защо си лъжат избирателите? Как ще си направят кворум? Всеки ден контрол, в чудо ще се видят. Това не е добро за държавата, трябва разум. Трябва стабилна коалиция между евроатлантическите партии, която да управлява с мнозинство в НС. Всичко останало е лъжи, утопия и няма да стане", категоричен е бившият премиер.