Бойко от Солун: Данъците няма да се пипат! (ВИДЕО)

Топ
22:32 - 14 Ноември 2019
3585
Бойко от Солун: Данъците няма да се пипат! (ВИДЕО)

Ние не пипаме данъци, но мисля, че за бизнеса 10 процента трябва да е плоският данък. Накъде да го сваляме повече.

Това риторично попита премиерът Бойко Борисов в Солун, където участва в среща на върха.

Форумът е двудневен и се провежда под егидата на президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос. На Срещата на върха ще бъдат и премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев.

Реализацията на ключовите съвместни инфраструктурни и енергийни проекти беше сред акцентите на разговора между министър-председателя на България Бойко Борисов и гръцкия премиер Кирякос Мицотакис.

„Ускорената реализация на газовия интерконектор между България и Гърция е приоритетен не само за нас, но и за целия регион. Само преди дни проверих напредъка на изграждането на дейностите на връзката, чийто старт беше даден през месец май тази година. Така ще подобрим енергийната сигурност на цяла Югоизточна Европа“, категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

Той посочи, че за икономическия подем в региона ще допринесе и реализирането на транспортните проекти като железопътната линия Бургас-Александруполис, която е част от по-големия проект за мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско и Черно море „Sea2Sea”.

Вижте видео от изявлението, качено на страницата на премиера във фейсбук: